KeyLink o com aprofitar el teclat de l'ordinador per escriure a la Palm


Categoria: Com es fa?

De les moltes formes que tenim d'introduir informació a la Palm, sovint una de les típiques és escriure-la directament utilitzant l'Stylus i la pantalla d'escriptura. Si aquesta és una necessitat important per a nosaltres, potser ens haurem comprat algun dels models de mini-teclat que a més a més, podem transportar cómodament junt amb la Palm.

Però si no tenim un d'aquest teclats o simplement ens interessa mecanografiar directament a la Palm en moments puntuals, la solució probablement sigui el TapSmart-KEYLINK, un programa creat per MobilityWare que permet utilitzar el teclat del nostre ordinador per treballar directament connectats amb la Palm.

D'aquesta manera podem mecanografiar amb comoditat en el nostre teclat habitual, introduint dades a qualsevol aplicació de les que utilitzem sovint.

L'és és molt senzill. TapSmart - Keylink consta de dues aplicacions. Un programa que haurem d'instal·lar en el nostre ordinador i que és el responsable d'establir la comunicació del teclat, i un programa que instal·larem en la Palm, encarregat de rebre el que li envia l'ordinador de sobretaula.

Una vegada instalades les dues aplicacions, activem la de l'ordinador de sobretaula, activem a la Palm el programa Keylink, anem a l'aplicació on volem escriure, i ja esta, ja podem començar a mecanografiar.

Cal destacar que ens permet escriure comodament en català, és a dir que podem utilitzar caracters accentuats, ç i punts volats (per fer la ela geminada) sense problemes doncs respecta la distribució d'idioma del teclat del nostre ordinador. L'ínic problema el podem tenir en l'és de tecles com la ALT GR, que el Keylink redefiniex per tal de permetre l'accés a funcions de la Palm, com per exemple activar els menus. En les proves que he realitzat m'he trobat que no podia escriure una @ (combinació de ALT GR+2), però ho vaig suplir escribint el seu codi ASCII (ALT+064).

L'he estat provant uns dies i és molt senzill d'instal·lar i utilitzar, i força pràctic, per exemple, a l'hora d'escriure uns quants textos i anotacions a l'agenda A5.

L'únic requisit és que abans d'instal·lar-lo al vostre ordinador, cal instal.lar (si no ho teniu) la màquina virtual Java, que es pot descarregar gratuitament des d'aquí. Això és necessari ja que l'aplicació que funciona a l'ordinador de sobretaula esta escrita en Java. Si no sabeu si teniu la màquina virtual de Java instal·lada, no us preocupeu, el mateix programa d'instal·lació de TapSmart-Keylink ho comprova i us n'avisa a temps.

TapSmart-Keylink es pot descarregar i provar durant 7 dies. Després si el voleu comprar val 19.95$ i ho podeu fer directament des de Palmgear.com

Per últim, comentar que funciona en Palm OS 4 i OS 5. Si l'utilitzeu ja ens comentareu les vostres experiències.

Següent: Com desar documents en format PalmDoc amb l'Abiword
Anterior: Com desmuntar un Palm Tungsten

Notícies relacionades:
Introducció al desenvolupament d'aplicacions per a Palm OS (1a part)
Nova bitàcola de butxaca en català
Teclat català beta per al Ultra Thin keyboard
Teclat pel Tungsten

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els camins del paradís perdut - Llorenç Riber

Bon Nadal i feliç 2006

Conversió de text a parla en català