Hi ha un món més enllà del Messenger!


Categoria: Com es fa?

El Jabber és un client de missatgeria instantènia de codi obert. La missatjeria instantània (que és al messenger el que el celo a la cinta adhesiva) no la va inventar MS com molts pensen. Només hi va afegir molta publicitat, la va fer menys eficient i ara intenta cobrar-la.

Hi han clients Jabber (el client és l'aplicació que tens al teu ordinador) per a moltes plataformes, com ara Palm i Linux. Un d'els que està disponible en castellà és neos que es pot baixar gratuïtament de Neos.

Neos permet connectar amb la majoria de xarxes de missatgeria instantània (ICQ TM, MS MessengerTM, YahooTM, Jabber ... )

També permet veu i video via IP, pissarra electrònica i transferòncia d'arxius.

Cal registrar-se a un servidor jabber com ara jabber.puntbarra.com. Simplement ignora els servidors que et proposi el client Neos i posa un nom d'usuari com ara nom@jabber.puntbarra.com (usuari= nom, servidor= jabber.puntbarra.com).(Puntbarra.com és una bitàcola en català sobre "Alló que t'interessa").

I la passarela hasenet t'enviarà un "events" per tal de veure els teus contactes que encara no saben que el món no s'acaba al messenger!

Ara pots acabar amb tota la publicitat de MSN! és un client net i molt configurable. Però recorda, hi han molts clients Jabber per triar! I quant els teus contactes empresonats al MSN surtin al món obert del Jabber, ja no caldrà que mantinguis el teu compte de MSN ! Amb el de puntbarra en tindràs prou!

Jabber en català
També hi han clients jabber en català. com ara Psi, tot i que no sé si aquí es poden afegir els contactes de MSN, si us heu donat d'alta a hasenet amb el Neos, per exemple, també sortiran a Psi. A més pels que anyoreu les vostres icones del MSN, el Psi permet fer servir les mateixes!

Vols saber més del jabber?
Per qué el MSN és un parany? Quins avantatges té el Jabber? Qué hi trobaràs a faltar? Quins clients Jabber puc trobar? Mira aquest article a Eines!

Jabber a la butxaca
Comparativa de clients per a Palm
Tenim a l'agenda escriure sobre Jabber, Palm i Wi-Fi. Si rebem prous comentaris podriem pujar la prioritat!

Entrades populars d'aquest blog

Els camins del paradís perdut - Llorenç Riber

Ens hem traslladat a palmcat.tiddlyspot.com

Conversió de text a parla en català